Päiväni nuvalaisena: Mari Humalajoki

On täydellisen seesteistä. Lämmin pehmeys sulkee minut sisäänsä minut ja syleilee sieluani. Ympärilläni vallitsee rauhoittava pimeys, lempeässä hiljaisuudessa vain vanhan seinäkellon tikitys uskollisesti muistuttaa ajan kulumisesta. On kulunut ikuisuus ja kehoni jokainen solu on rentoutunut.

Yhtäkkiä pimeyden halkaisee viiltävä melu. Helvetillinen kimeä, nopea ääni viiltää läpi tietoisuuteni, mutta sitten se laajenee rytmisiksi äännähdyksiksi ja etäiseksi puheeksi, jonka tunnistan aamuseitsemän YLE uutisiksi. YLEn aamu-uutiset pitäisi kieltää lailla. Jokin monsteri koputtaa oveeni ja avaa sen ennen kuin pystyn tuskaltani vastaamaan. Sekin pitäisi kieltää lailla. Oli muuten äitini.

On tiistaiaamu. Pahin kaikista aamuista. Jotkut väittävät maanantain vetävän viimeiset toivonrippeet ihmisestä, mutta se on tiistai mikä sen tekee. Niin monta päivää sinun ja autuaan viikonlopun välissä. Maanantait sentään menevät transsissa, mutta tiistaina ynseä realiteetti vasta iskee.

Pahin virheeni ihmisenä on se, kuinka huono olen olemaan ajoissa aamuisin. Ei illassa mitään tai aamupäivässä, mutta kello kahdeksan aamulla on minulle utopistinen ajatus. En muista kuka professori hän oli, mutta oli täysin oikeassa sanoessaan Suomessa vallitsevan aamuvirkkujen tyrannia. Meillä ei ole mitään muuta järkevää syytä herätä aamuseitsemältä muuta kuin että kaikki muutkin tekevät niin. Äläkä edes aloita teiniaivoista. Jokainen tutkimus sanoo samaa; teiniaivojen unisykli kiertää muutamalla tunnilla aikuisten omaa perässä. Silti kukaan ei ota kuuleviin korviinsa ja tässä istuu taas kerran tokaluokkalainen kuolemankalpea opiskelija-järjestöihminen Humalajoki Eurooppatietouden kurssilla kello 8:17. Ajoissa kun en ikinä ole.

Viime viikkoja elämääni on värittänyt ‪#‎Nuvatlakiin‬ – Oletko valmis? -seminaarikiertueen järjestäminen. Jos ajattelet että yhden semman järjestämisessä on hommaa, kokeile neljän sellaisen järjestämistä peräkkäisinä viikonloppuina, kaksi semmaa per viikonloppu. Onneksi kuitenkin ‪#‎PohojalaanenAkkavalta‬ toimii ja kaikki on mallillaan. Onhan nuvasi jo ilmoittautunut? https://my.surveypal.com/app/form?_d=0&_sid=409793465&_k=1ai-BKf5SSZlrV3Z7nBfvh_rS0uKU8UE9P7AsmqzqwGhkgM_fMh-DTrd_pn1XsUQ&_hid=V%E4li-Suomen-piirin-Seminaarikiertue

Olen kehittänyt tavan hoitaa nuvahommia koko ajan. Nykyään järjestöelämä kulkee jokapäiväisenä arkiaskareena mukana. Ja se on loistavaa. Pienempänä en osannut kuvitellakaan voivani puhua jonkun tärkeän henkilön kanssa puhelimessa, koska se oli niin iso henkilö ja mä olin niin pieni. Sitten jotain vain nyrjähti mun aivoissa ja se ei olekaan enää pelottavaa. Ihminen sekin on. Vanhempi ja (toivottavasti) viisaampi, mutta ihminen silti. Soitti muuten Pohjanmaan maakuntaliiton puheenjohtaja tuossa koulupäivän tuoksinassa, eikä pelottanut yhtään. Hah.

Koulu meni tänäkin tiistaina tuttuun tapaan uneliaasti ja hitaasti läpi. Kotona sitten olikin aika piirihallituksen skype-kokoukseen. Se meni vaihtelevalla menestyksellä läpi. Siinä muuten taas yksi asia mikä pitäisi kieltää lailla. Skypepalaverit. Ei se kenelläkään ole koskaan onnistunut.

Teimme vähän lisää vastuujakoja seminaarikiertuetta koskien (Olethan löytänyt omasi? Etelä-Pohjanmaa Sjoella 2.4. https://www.facebook.com/events/1748665148753125/, Keski-Suomi Jkylässä 3.4. https://www.facebook.com/events/202609720104383/, Pohjanmaa Vaasassa 9.4. https://www.facebook.com/events/1576766405970551/ sekä Keski-Pohjanmaa Kaustisilla 10.4. https://www.facebook.com/events/1091392697557801/) sekä suunnittelimme jopa vähän syksyäkin. Että mä rakastan nuvatoimintaa.

On viimeinkin aika ottaa unta palloon, joten hei hei. Muista ilmoittautua täältä: https://my.surveypal.com/app/form?_d=0&_sid=409793465&_k=1ai-BKf5SSZlrV3Z7nBfvh_rS0uKU8UE9P7AsmqzqwGhkgM_fMh-DTrd_pn1XsUQ&_hid=V%E4li-Suomen-piirin-Seminaarikiertue. Pusuja sulle!

Jätä kommentti